Polikliniek

Onze nefrologie- en nierfalenpolikliniek is gericht op het voorkomen van nierschade en het begeleiden van patiënten die specialistische nierzorg nodig hebben. Op de polikliniek werken we aan herstel of behoud van je nierfunctie.

Verwijzing naar de polikliniek van Elyse

De huisarts kan naar een internist-nefroloog verwijzen, wanneer er bijvoorbeeld nierfunctie-verslechtering of eiwit in de urine is vastgesteld. Maar een internist-nefroloog behandelt niet alleen nierproblemen. De huisarts kan je ook naar ons verwijzen voor behandeling van diabetes mellitus (suikerziekte), hoge bloeddruk, hoog cholesterol of preventie van hart- en vaatzieken.

Als patiënt heb je zelf het recht om een behandelaar te kiezen. Je zou daarom kunnen kiezen voor begeleiding en behandeling in een van de Elyse klinieken voor nierzorg. Bij Elyse bieden we kleinschalige zorg en meer persoonlijke aandacht. Daarnaast hebben we bijna geen wachttijd.
Sommige patiënten hebben meer gespecialiseerde zorg nodig , die we bij Elyse niet zelf kunnen bieden. Bijvoorbeeld wanneer er een nierbiopsie genomen moet worden of wanneer een ziekenhuisopname noodzakelijk is. In dat geval verwijzen wij door naar een ziekenhuis.


Preventie 

Nieren zijn belangrijke organen die zorgen voor de afvoer van afvalstoffen en water. Daarnaast hebben de nieren nog andere functies, zoals regelen van de bloeddruk, stimuleren van bloedaanmaak en instellen van de zuurgraad van het lichaam.
Verschillende aandoeningen zoals diabetes mellitus, hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten kunnen een negatief effect hebben op de werking van je nieren. Op de polikliniek bij Elyse vinden we het belangrijk om chronische nierschade te voorkomen. Met cardiovasculair risicomanagement (CVRM) brengen we de persoonlijke risico’s in kaart en maken een behandelplan.
Als je meer wil lezen over hoe je nierschade kan voorkomen, kun je een kijkje nemen op de websites van Nierstichting.nl of Nieren.nl


Nierfalen

We proberen met voeding- en leefstijladviezen en medicatie om de nierfunctie zo lang mogelijk te behouden. Wanneer de nierfunctie toch achteruitgaat, begeleidt ons nierfalenteam je in het maken van een keuze voor dialyseren, een niertransplantatie of eventueel afzien van dialysebehandeling. Wat je keuze ook wordt, we helpen je graag door advies te geven over de verschillende behandelvormen.


Polikliniek

Maatschappelijk werk

Wil je graag contact met ons?

Dat kan! Laat je gegevens hieronder achter en laat ons weten of je liever gebeld of gemaild wordt. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.