Polikliniek

Onze poliklinieken nefrologie en predialyse zijn helemaal gericht op het voorkomen van nierschade en het begeleiden van patiënten die specialistische nierzorg nodig hebben. In de poliklinieken werken we aan je herstel of zorgen we ervoor dat je nierfunctie niet verder achteruitgaat.  

De start van je behandeling bij Elyse

Je huisarts verwijst je naar een internist-nefroloog wanneer je klachten of problemen hebt aan je nieren. Daarna heb je zelf het recht om een behandelaar te kiezen. Dan kun je dus voor begeleiding en behandeling in de polikliniek van Elyse kiezen.  

Wanneer je een afspraak hebt gemaakt voor het spreekuur kun je de internist-nefroloog vragen stellen, vragen stellen over de rest van het team en alvast een kijkje nemen in de kliniek. Bevalt het allemaal? Dan kan je het besluit nemen om je behandeling bij Elyse te beginnen.  


Preventie 

Nieren zijn belangrijke organen die beschadigd kunnen raken waardoor hun functie afneemt. Aandoeningen zoals diabetes, een hoge bloeddruk en hart- en vaataandoeningen kunnen een negatief effect hebben op je nierfunctie. Het is belangrijk om chronische nierschade te voorkomen. Vragen hierover kun je aan ons stellen, een preventieve behandeling wordt in Nederland door je huisarts uitgevoerd, in sommige gevallen samen met onze internist-nefroloog. 

Als je tips wil lezen over het voorkomen van nierschade kun je een kijkje nemen op de website van Nierstichting.nl of op de website van Nieren.nl


Beginnende nierproblemen 

Als je huisarts heeft geconstateerd dat er sprake is van beginnende nierproblemen dan kan de huisarts je doorverwijzen naar de Elyse klinieken. Je wordt snel geholpen door ons specialistische team en samen met jou kijken we wat de beste vervolgstappen zijn zodat we verdere nierproblemen kunnen voorkomen.  

Predialyse 

Wanneer dieet en medicatie niet meer genoeg zijn om de verslechtering van je nierfunctie te stoppen, dan bereidt ons pre-dialyseteam je voor op de keuze voor dialyseren of een niertransplantatie. Wat je keuze ook wordt, we helpen je graag door advies te geven over de verschillende behandelvormen. Daarnaast geven we jou en je naasten alle informatie over de medische- en psychosociale aspecten met betrekking tot de vervolgstappen en de behandeling.  


Polikliniek

Maatschappelijk werk

Wil je graag contact met ons?

Dat kan! Laat je gegevens hieronder achter en laat ons weten of je liever gebeld of gemaild wordt. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.