Voor verwijzers

Goede afstemming tussen Elyse en verwijzers is belangrijk voor de gezondheid van onze patiënten. 

Als huisarts kun je altijd contact opnemen met onze internist-nefroloog wanneer er behoefte is aan overleg of advies, ook wanneer een patiënt (nog) niet wordt behandeld in onze klinieken. Je patiënten verwijs je eenvoudig naar een kliniek van Elyse via Zorgdomein. Elyse houdt zich hierbij aan de landelijke richtlijnen van LTA (Landelijk Transmurale Afspraak) chronische nierschade. Daarnaast bieden we ook teleconsultatie aan via Zorgdomein en verzorgen we nascholing voor huisartsen (en praktijkondersteuners), om je te helpen je kennis over nierfalen up-to-date te houden. Regelmatig vinden er bijeenkomsten plaats via MS-Teams voor het bespreken van complexe casussen. 

Door onze korte wachtlijsten is je patiënt snel aan de beurt. Patiënten hebben bij Elyse één vaste behandelend internist-nefroloog, die het dossier goed kent. Aangezien wij geen klinische opname-afdeling hebben verwijzen wij onze patiënten indien nodig soms door naar een eerste hulp van een ziekenhuis in de regio. Bij voorkeur het ziekenhuis waar de patiënt al bekend is. Dit kan en mag met tussenkomst van ons. We zijn laagdrempelig bereikbaar voor overleg over onze (dialyse)patiënten.

Meer weten?

Consulteer een internist-(nefroloog) via Teleconsultatie

Met teleconsultatie kun je als huisarts via ZorgDomein een digitale (niet-spoedeisende) vraag stellen aan een van onze internist-(nefrologen). Je kan een deel van het dossier meesturen, bijvoorbeeld met labwaarden of onderzoeksuitslagen. Er is geen face-to-face contact. Het voordeel is dat de patiënt niet op consult hoeft te komen in een ander ziekenhuis en geen eigen risico hoeft te betalen.

Vakgebieden waarvoor je een teleconsultatie bij Elyse kunt aanvragen: 

  • Nefrologie 
  • Endocrinologie 
  • Interne geneeskunde algemeen 
  • Osteoporose


Maatschappelijk werk

Wil je graag contact met ons?

Dat kan! Laat je gegevens hieronder achter en laat ons weten of je liever gebeld of gemaild wordt. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.