Contactgegevens

Polanerbaan 3 
3447 GN Woerden 
info@elyseklinieken.nl 

Tel: 0348 – 78 66 00 
Fax: 0348 – 78 66 99 

Openingstijden: 
ma-wo-vr: 12:00 – 21:00 
di-do-za: 7:00 – 15:00  

Zorgaanbod

 • Pre-dialyse zorg 
 • Hemodialyse thuis of in onze kliniek 
 • Voor- en nazorg voor transplantatie patiënten 
 • Vakantiedialyse 

Woerden

Met een enthousiast team van zorgverleners worden dagelijks nierpatiënten in Woerden ontvangen voor hun poli-afspraak of dialysebehandeling.  

“Natuurlijk kom ik niet voor mijn plezier naar de kliniek,
maar het verblijf bij Elyse is altijd plezierig. Het contact met de professionele zorgverleners waardeer ik enorm.

Leen van Mourik

Samenwerkingen
Er zijn afspraken met omliggende ziekenhuizen over zorg ten aanzien van back-up en vaatchirurgie/vaattoegang in het kader van dialyse. Bij onze kliniek in Woerden werken we intensief samen met het St. Antonius Ziekenhuis. 

Vakantiedialyse in Woerden
De ligging midden in het Groene Hart en op korte afstand van grote steden als Utrecht, Den Haag, Rotterdam en Amsterdam, geven Woerden een unieke positie. In Woerden komen alle typische Groene Hart-zaken het meest tot hun recht: een bezoek aan de grote steden ligt binnen handbereik en het prachtige landschap maakt wandelen (Groene Hartpad), fietsen en recreatie op het water mogelijk. Je vind hier bijvoorbeeld het Veenweidengebied, Rivier de Oude Rijn, de Vechtseplassen en de Hollandse plassen. 

Woerden stamt uit de Romeinse tijd en heeft dus een eeuwenoude geschiedenis. In de oude stad is een aantal historische bouwwerken bewaard gebleven. Bijvoorbeeld de Petruskerk uit 1375, het kasteel uit 1420, het Stedehuys uit 1501 en de molen ‘de Windhond’ uit 1762. Om alles te weten te komen over de rijke historie is een bezoek aan het Stadmuseum Woerden de moeite waard.  

Stad en platteland zijn hier nog nauw met elkaar verbonden. De boeren komen nog iedere woensdag naar de markt om hun kaas te verhandelen en op zaterdag is er een streekmarkt met producten uit eigen omgeving. 


Het laatste nieuws uit Woerden

 • Artikel over Multidisciplinair overleg (MDO)
  Dialyse verpleegkundigen Sanne Heutz en Fenna Schörgers schreven voor het V&VN Dialyse & Nefrologie Magazine een artikel over het multidisciplinair overleg.
 • Samenwerking B. Braun, Elyse klinieken voor nierzorg en Diasoft
  B. Braun Medical, Elyse klinieken voor nierzorg en Diasoft slaan de handen ineen om digitale oplossingen voor dialyse te ontwikkelen. Deze samenwerking is in lijn met de gezamenlijke visie om samen duurzame oplossingen voor goede nierzorg te bieden.
 • Scholingsdag Zelfmanagement & Zelfregie
  Zelfmanagement en eigen regie zijn de trend. De zorgvrager krijgt steeds meer de regie in handen en dat is een mooie ontwikkeling, maar vraagt ook andere kennis van onze verpleegkundigen.