vakgebieden

Vakgebieden

Werken bij Elyse betekent werken in een omgeving waar geen dag hetzelfde is. Vanuit een multidisciplinair team werk je mee aan de behandeling van onze patiënten. Wat voor banen vind je bij Elyse?

Alle vakgebieden

(Mobiele) dialyseverpleegkundige

Voor een dialyseverpleegkundige bij Elyse staat verpleegkundige zorg bij hemodialysepatiënten natuurlijk centraal. Maar daarnaast geven ze voorlichting aan patiënten en denken mee over patiëntenzorg en -beleid. Als mobiele verpleegkundige is een van onze klinieken de hoofdlocatie met een plek in een vast basisteam. Daarnaast werken ze minimaal 16 uur per week op tenminste drie van onze andere locaties. 


Dialyse-assistent

Bij Elyse werken dialyse-assistenten nauw samen met de dialyseverpleegkundigen. Ze sluiten een patiënt aan op de dialysemachine en bewaken het proces tijdens de dialyse. Ze meten regelmatig de bloeddruk van de dialyserende patiënt, bepalen labwaardes en lopen visite met de nefroloog (arts gespecialiseerd in nieraandoeningen). 

Medisch specialist

medische zorg aan onze nierpatiënten. Zowel op de dialyse, maar ook in de polikliniek levert de medisch specialist zorg aan nierfalenpatiënten en patiënten met algemene nefrologische aandoeningen. Daarnaast werken ze samen met een diabetesverpleegkundige voor diabeteszorg aan dialyse- en poliklinische patiënten. 

Onze medisch specialisten zijn laagdrempelig aanspreekbaar voor intercollegiaal overleg met huisartsen. Ze werken graag samen met een multidisciplinair team binnen Elyse en het netwerk buiten de organisatie.


Maatschappelijk werk

Een maatschappelijk werker is er verantwoordelijk voor dat patiënten zich, in wisselwerking met hun omgeving, zo goed mogelijk kunnen ontplooien. Daarbij houden ze rekening met hun persoonlijke mogelijkheden, behoeften en opvattingen, maar ook met anderen met wie zij samenleven. Onze maatschappelijk werkers ondersteunen en begeleiden de patiënten, onder andere bij het nemen van eigen regie bij de behandeling. 

Diëtist

Als diëtist binnen de Elyse klinieken ligt de nadruk van de werkzaamheden op de (poliklinische) behandeling van patiënten met nierschade en nierfalen, zowel predialyse- als -dialysepatiënten. Daarnaast houden onze diëtisten zich bezig met het adviseren en voorlichten van betrokken zorgverleners, en participeren hierbij actief in een multidisciplinair team. 

Binnen de groeiende organisatie nemen de diëtisten deel aan diverse innoverende projecten die bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de patiëntenzorg algemeen en diëtetiek in het bijzonder.


Servicemedewerker

Een servicemedewerker ondersteunt het team door facilitaire werkzaamheden uit te voeren. Denk aan voorraadbeheer, klaarleggen van materialen en het verzorgen van maaltijden. Daarnaast helpen ze bij het op- en afbouwen van machines en staan bezoekers en patiënten te woord. Zij geven onze patiënten dat échte thuisgevoel! 

Neem ook is een kijkje bij onze andere vakgebieden.

Medisch secretaresse

De medisch secretaresse bij Elyse levert een grote bijdrage aan onze missie: dankzij hen krijgen onze patiënten dat echte thuisgevoel. Ze ontvangen bezoek en zijn het eerste aanspreekpunt als iemand binnenkomt in de kliniek. Daarnaast verzorgen ze perfect gestroomlijnde afspraken met patiënten, beheren de medische dossiers en zijn verantwoordelijk voor de efficiënte verzameling en verwerking van de administratie. 


Vakgebieden

Vrijwilliger

Vrijwilligers leveren met hun gastvrije en positieve uitstraling een bijdrage aan het ‘welkom voelen’ van onze patiënten en bezoekers. Ze zorgen voor een praatje, doen een spelletje, of brengen een kop koffie en ondersteunen bij het aanbieden van een lichte lunch. Kortom, zij dragen met het team bij aan persoonlijke en betrokken zorg voor onze patiënten. 

Vakgebieden

Werken in een niet-zorgfunctie

Het werk van onze zorgteams wordt op de achtergrond ondersteund door verschillende staf- en managementfuncties. Bij Elyse hebben zij de kans om te werken in een relatief kleine zorgorganisatie waar het werk écht iets betekent. Met een baan bij Elyse werk je direct of indirect mee aan betere zorg voor onze patiënten. Werk dat er echt toe doet.