Contactgegevens

Smedenstraat 4 
6461 GA Kerkrade 
locatiekerkrade@elyseklinieken.nl 

Tel: 045 – 545 74 84 
Fax: 045 – 545 83 10 

Openingstijden: 
Ma-vr: 7:00 – 14:00  
Za: 7:00 – 13:00  

Zorgaanbod

 • Pre-dialyse zorg 
 • Hemodialyse thuis of in onze kliniek 
 • Voor- en nazorg voor transplantatie patiënten 
 • Vakantiedialyse 

Kerkrade

Elyse Kerkrade is gevestigd in de voormalige muziekschool en gelegen in een rustige omgeving tegen de rand van het centrum. Voor patiënten voelen de zorgverleners in onze kliniek al snel als familie: ‘Een warm bad!’ volgens patiënt Tobi. 

Samenwerkingen
Er zijn afspraken met omliggende ziekenhuizen over zorg ten aanzien van back-up en vaatchirurgie/vaattoegang in het kader van dialyse. Voor de kliniek is dit het MUMC+. Daarnaast nemen de teamleden regelmatig deel aan regionale werkgroepen in de zorg én organiseren nascholing voor huisartsen uit de omgeving. 

Vakantiedialyse in Kerkrade
Een vakantie in Zuid-Limburg en dialyseren gaan prima samen. Kerkrade grenst aan Duitsland, keizerstad Aken en het nostalgische Selfkant liggen in de buurt. Ook het Belgische Hasselt en Luik liggen in de regio. In Zuid-Limburg zijn Valkenburg en Maastricht favoriete bestemmingen voor toeristen. Met de dieseltrein door Limburg reizen is mogelijk via de ´miljoenenlijn’. 

Maar ook de stad zelf is de moeite waard! Kerkrade wordt ook wel klankstad genoemd, het is een echte muziekstad. Jaarlijks wordt het Orlando festival georganiseerd en eens in de vier jaar het Wereld Muziek Concours. Het Gaiapark hier is door het publiek al vier keer gekozen tot mooiste dierentuin van de Benelux. Bovendien vind je hier het Klooster Rolduc uit 1104. Het is het grootste kloostercomplex van Nederland, waar tegenwoordig overnacht kan worden. 


Het laatste nieuws uit Kerkrade

 • Artikel over Multidisciplinair overleg (MDO)
  Dialyse verpleegkundigen Sanne Heutz en Fenna Schörgers schreven voor het V&VN Dialyse & Nefrologie Magazine een artikel over het multidisciplinair overleg.
 • Samenwerking B. Braun, Elyse Klinieken voor Nierzorg en Diasoft
  B. Braun Medical, Elyse klinieken voor nierzorg en Diasoft slaan de handen ineen om digitale oplossingen voor dialyse te ontwikkelen. Deze samenwerking is in lijn met de gezamenlijke visie om samen duurzame oplossingen voor goede nierzorg te bieden.
 • Scholingsdag Zelfmanagement & Zelfregie
  Zelfmanagement en eigen regie zijn de trend. De zorgvrager krijgt steeds meer de regie in handen en dat is een mooie ontwikkeling, maar vraagt ook andere kennis van onze verpleegkundigen.