behandelplan

Persoonlijk behandelplan

Een behandeling werkt het beste als die helemaal op jou is afgestemd. Daarom stellen we samen met jou en ons multidisciplinair behandelteam een persoonlijk behandelplan op.

Wanneer je behandeld wordt voor diabetes mellitus word je vooral gezien op de polikliniek door de internist-nefroloog, diabetesverpleegkundige en diëtiste. Wanneer je komt voor nierfunctiestoornissen, hoge bloeddruk en cholesterol, kom je langs bij de internist-nefroloog en diëtiste.

Op de Multidisciplinaire nierfalen polikliniek en voor onze hemodialysepatiënten bestaat ons team uit een internist-nefroloog, verpleegkundige, diëtist en maatschappelijk werker. Het starten van hemodialyse begint pas als jij helemaal tevreden bent over het plan en als je er klaar voor bent. Wanneer je hemodialyseert wordt er minimaal twee keer per jaar een overleg gepland waarbij het behandelplan door het team wordt geëvalueerd. Eén keer per jaar mag je ook aanwezig zijn en je naasten meenemen als je dat prettig vindt. Daarbij is je eigen inbreng voor ons ook enorm belangrijk. Wij snappen maar al te goed dat het leven van een nierpatiënt veel discipline, doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheid vereist. Daarom ondersteunt ons team je bij het opstellen, naleven en het eventueel verbeteren van je behandelplan.

Maatschappelijk werk

Wil je graag contact met ons?

Dat kan! Laat je gegevens hieronder achter en laat ons weten of je liever gebeld of gemaild wordt. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.