Eerste audit internisten Elyse

Op 22 september 2022 werden de internisten van Elyse Woerden en Kerkrade gevisiteerd door het Forum Visitatorum van de Nederlandse Internisten Vereniging (NIV). Hierbij werd hun werkwijze geauditeerd volgende de kwaliteitscriteria die de NIV heeft opgesteld voor alle Internisten in Nederland. Het doel van deze visitatie is de kwaliteit van de Internistische Zorg in Nederland te bevorderen.

Kennismaking met de vakgroep

Eerder kwamen de Elyse klinieken voor nierzorg niet in aanmerking voor deze visitatie omdat de vakgroep te klein was. In september 2022 was het de eerste keer dat er een kwaliteits-visitatie door de NIV plaatsvond bij de Elyse klinieken. De visitatiecommissie maakte kennis met een enthousiaste vakgroep, die laagdrempelig benader- en bereikbaar is. Alle gespreks-partners benoemen de prettige samenwerking met de vakgroep. Daarbij is de vakgroep actief bezig om de kwaliteit van zorg te verbeteren en wordt er gewerkt volgens de landelijke richtlijnen.

Korte lijnen

Er zijn korte lijnen met het management waardoor initiatieven en verbeteringen gemakkelijk in gang gezet kunnen worden. Vooral opvallend is dat er voor poliklinische patiënten voldoende tijd beschikbaar is om het medisch beleid te bepalen, toe te lichten en de vragen van de patiënt te beantwoorden. Op deze manier is er ruimte voor gezamenlijke besluitvorming en wordt er passende zorg geleverd.

Uiteraard werden er door het Forum Visitatorum ook nog enkele adviezen gegeven om de zorg nog beter te kunnen maken binnen Elyse. De vakgroep gaat hier de komende tijd met enthousiasme mee aan de slag!

Meer weten over de internisten van Elyse? Lees het op de pagina over onze artsen.