Burgemeester op bezoek in Emmeloord 

Bijzonder bezoek in Emmeloord: burgemeester Harald Bouman op de koffie bij dialysepatiënten en zorgmedewerkers van Elyse Emmeloord. De heer Bouman, sinds december 2018 burgemeester van gemeente Noordoostpolder, deed een oproep in de krant om kennis te maken met de inwoners van zijn nieuwe gemeente. Dialysepatiënten en medewerkers van Elyse Emmeloord nodigden de burgemeester uit voor ‘een kopje koffie’ en… de burgemeester heeft de uitnodiging geaccepteerd. 

Leven met een nierziekte is niet gemakkelijk, en zeker niet als je drie keer per week naar de nierzorgkliniek moet komen voor je dialysebehandeling. De burgemeester was onder de indruk van de positieve en krachtige verhalen van de patiënten.  

 

Zijn reactie aan het einde van het bezoek: ‘Dank voor de gastvrijheid en de openheid van patiënten en medewerkers. Het is goed te zien dat een professionele zorgorganisatie zo dicht bij huis aanwezig is voor de inwoners van Emmeloord en omstreken.’ De unieke setting van Elyse waarbij niet meer dan 12-14 patiënten gelijktijdig hun dialysebehandeling krijgen, en het vaste team van zorgveleners dat klaar staat voor de patiënten maakt dat patiënten zich thuis voelen bij Elyse.